tirsdag den 6. oktober 2009

Din undercover personlighed


Indenfor efterforskningen af forsvundne personer taler man om, at de mennesker, som bliver opdaget i forsøget på at gå under jorden, er dem, der ikke har formået at kappe alle bånd til deres tidligere liv.

Skal det lykkes en at gå under jorden, må man lægge alle interesser fra sit tidligere liv bag sig. Og i stedet starte et ­– for alvor – helt nyt liv. Med job, hobbies og sportsaktiviteter i helt helt helt andre retninger end man nogensinde før har vist interesse for.

Tanken om at droppe ud af sit liv og starte på et helt nyt eventyr giver et sug langt nede i maven. Det er en ufortyndet eksistentialistisk tanke.

Uha da.

Men selv om man er godt tilfreds med sit nuværende liv, kan det betale sig at lege lidt med tanken alligevel. Det kan åbne ens øjne overfor nye områder, man lige nu ikke kan få øje på. For hånden på hjertet: I dit travle liv, hvor arbejdet fylder rigeligt, og hvor andre projekter derhjemme – oprydningen i kælderen, eller den hylde oppe i børneværelset, du skal have hængt op – fylder og blokerer for de strategiske RAM, du har til rådighed, dér har du ikke den luksus at tænke i helt nye retninger.

Men skal du gå under jorden og genopstå i en ny identitet, må du gøre det. Fuldstændig. Så prøv lige at gøre dig tanken. Du træder ud af dit nuværende liv i morgen. Stiger på et fly til Thailand. Bor dernede incognito i seks måneder. Og så genopstår du med din nye identitet. Komplet med nyt arbejdsfelt, ny hobby og ny fritidssport – alle uden nogen som helst forbindelse til dit nuværende liv.

Hvad ville du vælge? Det er områder, som vil være centrale for dig hele resten af dit – nye – liv. Så det er bare om at vælge noget, du tænker kunne være spændende.

Hvad har du altså drømt om, men aldrig gjort noget som helst ved? I dit nye liv må det være dét, du kaster dig over.

Hvilket felt kommer du til at arbejde i?

Hvad kaster du dig over for en ny hobby?

Og hvilken sport, som du aldrig før har udvist nogen som helst interesse overfor, kommer du nu til at dyrke to gange ugentligt?

P.S. God tur til Thailand. Og hey: Jeg skal nok holde tæt overfor Interpol…


4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dejlig tankeleg.

Jeg arbejder som psykolog. Jeg dyrker alle verdens roser, som hobby. Sport, siger mig desværre stadig intet (bliver jeg så busted/fundet?)

/Kent

Lars AP sagde ...

@Anonym: Du bliver helt sikkert bustet på et tidspunkt, hvis du ikke dyrker sport. Ihvertfald hvis du bor i Ebeltoft og Chris McDonald kommer forbi. Så pas på...

Lars Hvidberg sagde ...

Jeg bliver økologisk landmand med en bibeskæftigelse som skovridder eller strandfoged (så er jeg nemlig svær at finde ude i landskabet). Som hobby dyrker jeg folkedans, og som sport vil jeg lære at ride.

Er det stadig for grønt segment-agtigt? Hvad så med: Brugsuddeler, modeltog, skydning?

I could see it happen...

Lars AP sagde ...

@Hvidberg: Jamen, jeg elsker tanken. Hvem har ikke haft en hemmelig drøm om at blive kommis? Og så følger modeltog og medlemskab i den lokale skydeklub jo lige i hælene. Du er god til det her, Hvidberg.

Har du leget med tanken før?