torsdag den 8. juli 2010

Sydfynsk mentalitet fostrer mange iværksættere

Her er nyheder, som gør en fynbo stolt:

Svendborg overgås kun af København og Århus i antallet af kreative mennesker, og nu får byen og store dele af Sydfyn og Det Sydfynske Øhav formentlig en millionstøtte, der gerne skulle give endnu flere kreative iværksættere.

Der er masser af tradition for at dyrke det kreative i det sydfynske. En analyse fra Copenhagen Business School viste for nogle år siden, at Svendborg følger lige i hælene på København og Århus, når det kommer til andelen af kreative mennesker i arbejdsstyrken. Nu får Svendborg og store dele af Sydfyn og Det Sydfynske Øhav formentlig støtte i millionklassen, fordi Syddansk Vækstforum har vedtaget at støtte projektet ”Fremtidsfabrikken”. Det er Sydfyns Udviklingssamarbejde, der står bag idéen om Fremtidsfabrikken, og her sidder sekretariatsleder Ebbe Lund og glæder sig over beslutningen.

Han mener, at det blandt andet er den sydfynske åbenhed, der har banet vejen for områdets mange kreative og iværksættere.

”Sydfyn har en god appeal – det er sjældent, man hører noget negativt om Sydfyn. Desuden er der en tradition for åbenhed, som kommer fra tilknytningen til havet. Mange har erfaringer fra den store verden, og det har givet et udsyn i for eksempel Svendborg og på Ærø, som der ikke er mange andre steder,” siger Ebbe Lund og fortæller, at Svendborg for eksempel tidligere havde de samme ungdomsbevægelser, som ellers kun eksisterede i København.

I kurser og seminarer, jeg selv holder om kreativitet, taler jeg ofte om den sydfynske utidighed som en væsentlig del af min egen drivkraft til at være kreativ. Men det er ikke noget, kun jeg kan. Det kan de fleste folk fra sydfyn. Hvorfor? Hvis jeg skulle give et skud fra hoften, så er det faktisk fordi vi er så naive. På en gode måde. Vi tror på, at ting kan lade sig gøre. Det giver vilje til at give sig i kast med ting. Det giver vilje til at sætte i værk.

Læs mere om Fremtidsfabrikken her.

Ingen kommentarer: